Praktische informatie:

16.30 Verzamelen Groningen Atletiek

Mulock Howerlaan 25 Groningen

17.00 start 15 en 8 kilometer

17.15 Start 3 kilometer

18.30 Finish, eten, drinken en bekendmaking eindbedrag.

20.00 keren we allemaal weer huiswaarts.

Aanmelden kan tot vrijdag 4 oktober.

Alle deelnemers worden uiteraard  per e-mail nog op de hoogte gebracht van de laatste stand van zaken.

rwc 8kmHet Run With Courage team hoort van verschillende kanten dat 15 kilometer rennen voor sommige mensen een stap te ver is. Daarom komt naast de 15 kilometer een extra afstand namelijk de 8 kilometer. Deze nieuwe uitdaging maakt het voor jou mogelijk om alsnog mee te rennen. Natuurlijk kan je ook met Hanneke, 3 kilometer door het Stadspark wandelen, wheelen en of rolschaatsen. Gezelligheid vinden wij van Run With Courage erg belangrijk. Daarom gaan we na afloop met ons allen eten. Paul Roodenberg met zijn kookschool maakt dit voor ons mogelijk.

Er zijn drie vormen in dit schema; een rustige duurloop, een rustige tot snellere duurloop en een intervaltraining in een snel tempo. Bij de intervaltraining loop je 5 minuten in om vervolgens 4 versnellingen uit te voeren over ongeveer 75 meter. Begin daarna met het intervalschema.

Het is aan te raden om drie keer per week te trainen met telkens een dag rust tussendoor. Bij erge vermoeidheid of ziekte, kan je beter niet trainen. Gebruik vooraf en achteraf spierwrijfmiddelen, om de doorbloeding en het herstel van de spieren te bevorderen.

Week Dag 1: Rustig tot snelle duurloop Dag 2: Interval Dag 3: Lange duurloop rustig

1

30 minuten

6 maal:
4 minuten lang versnellen gevolgd
door 2 minuten dribbelen

60 minuten

2

30 minuten met 5 maal
1 minuut versnellen

Versnellen:
2 minuten-4 minuten-
6 minuten-6 minuten-
4 minuten-2 minuten met
tussendoor 2 minuten
dribbelen

70 minuten

3

35 minuten

6 maal:
5 minuten lang versnellen
gevolgd door 2 minuten
dribbelen

80 minuten

4

30 minuten met 8 maal
30 seconden versnellen

10 maal:
2 minuten lang versnellen
gevolgd door 1 minuut
dribbelen

60 minuten

5

40 minuten

8 maal:
3 minuten lang versnellen
gevolgd door 1 minuut
dribbelen

75 minuten

6

35 minuten met 6 maal
1 minuut versnellen

Versnellen:
10 minuten-8 minuten-
6 minuten-2 minuten met
tussendoor 2 minuten
dribbelen

90 minuten

7

40 minuten

8 maal:
4 minuten lang versnellen
gevolgd door 2 minuten
dribbelen

80 minuten

8

30 minuten met 6 maal
30 seconden versnellen

Versnellen:
6 minuten-4 minuten-
3 minuten-2 minuten- 1 minuut met tussendoor
 1,5 minuten dribbelen

15 kilomete

Op vrijdagmiddag 4 oktober 2019 zal de tweede editie van de Run With Courage plaatsvinden.
We zijn nog bezig met het bedenken van een mooi parcours in de buurt van Groningen.
Inschrijven is daarom nu nog niet mogelijk, maar hou de website en socials in de gaten !
We gaan in elk geval voor 1 mei de inschrijving openzetten en de definitieve parcours opties bekend maken. 
Op de site staat een mooi trainings schema en met de lente in aankomst, staat niets in de weg om alvast de nodige kilometers te maken ;-)
Vragen, opmerkingen en suggesties zijn natuurlijk altijd welkom !
Meld je ook aan bij onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het INFLAME onderzoek en het RUN event.

Met hartelijke groet,
Stichting Run With Courage

 Terugblik

Na maanden van voorbereidingen gaat 5 oktober de Run With Courage van start. De zon schijnt aan een strak blauwe hemel. De 12 kilometer lopers gaan bij Meerwijck als eerste van start. Bij de milieudienst staan de 2 kilometer lopers klaar. Waaronder een groep kinderen. Als Harm Ormel, onderzoeker van het UMCG ons voorbij rent, mogen wij van start. Anneke en Roelof Diderik rijden met hun rolstoelen in de kopgroep. Daarachter komt een grote groep renners. Expeditie Grunnen van RTV Noord met Ronald Niemeijer sluiten de rij. Hierdoor komt de Run rechtstreeks op de televisie. Klik hier voor de video.
janet hanneke expgrunn klein Janet Haveman-Leggelo die, inflammatoire borstkanker heeft, vertelt over het belang van het INFLAME onderzoek, waarvoor wij vandaag lopen.

 1100 x 350 px 001

 

Past uw bedrijf bij ons? Gaat U deze Run With Courage sponsoren?!

Run With Courage, wordt gerund door vrijwilligers met expertise op het gebied van loopevenementen, organisatie en communicatie. Het is een officiële stichting een heeft een Comité van Aanbeveling met o.a. Burgemeester den Oudsten van Groningen. Ook werken we

 

nauw samen met het UMCG en het UMCG Kanker Researchfonds en publiceren we in sociale - en traditionele media.

Wat is deze Run With Courage? En waarom zou u ons sponsoren?
Deze Run With Courage wil geld inzamelen voor de strijd tegen kanker. Waarom zou u ons willen sponsoren? Allereerst vanwege de oorsprong van het initiatief: het idee voor het loopevenement komt van Hanneke Gibcus, ex-borstkanker patiënte , die zo haar behandelende arts Dr Carolien Schröder wil bedanken. Dr. Carolien Schröder leidt het landelijk INFLAME-onderzoek naar Inflammatoire borstkanker, een vrij zeldzame soort kanker met een slechte prognose voor patiënten. Voorlichting zal tot een snellere behandeling leiden, dit en nieuwe behandelwijzen zullen letterlijk levert letterlijk levenswinst op. Het INFLAME-onderzoeksteam, zal in 2018 resultaten van het onderzoek publiceren en filmpjes laten maken met voorlichting over deze kankersoort, maar daarvoor is uw geld nodig.


Financiële transparantie vinden we belangrijk. Als iets niet duidelijk is vraag het ons. Als Stichting voldoen we aan de verplichting om elk jaar een financieel jaarverslag op te stellen. Omdat het duidelijk is waar het geld naartoe gaat heeft u een tweede reden om ons te sponsoren.

Op de derde plaats is de Run With Courage een relatief kleinschalig en exclusief evenement met ongeveer 200 deelnemers, die wordt gesponsord door een bedrijf of door individuele lopers die € 100,- inschrijfgeld betalen en zich op hun beurt kunnen laten sponsoren. We kiezen voor deze exclusieve formule om een praktische reden: deze tweede versie van onze Run with Courage willen we goed organiseren en we willen onze lopers en sponsors verwennen en op hun beurt bedanken, dat alles is eenvoudiger bij enigszins beperkte deelname.

De Run with Courage 2019 begint en eindigt in het Stadspark in Groningen bij de atletiekbaan.Hier vindt ook de checque overhandiging plaats en kunnen we allen een hapje en drankje nuttigen.Tijdens het evenement worden de deelnemers als sterren behandeld: ze kunnen kiezen uit afstanden van 15 of 3 kilometer.

Een indrukwekkend comité van aanbeveling, de prijs, het beperkt aantal deelnemers, maar ook de route en de finish in het Stadspark geven het evenement cachet. Dit is voor lopers, media en voor sponsors aantrekkelijk. Een nationale spin -off wordt nagestreefd: we willen inflammatoire borstkanker en het evenement niet alleen regionaal maar ook nationaal op de kaart zetten.

 

Wat hebben we U als sponsor te bieden?
Logo- en naamsvermelding op de website van de Run With Courage, als evenementensponsor; startnummers voor deelnemers van uw bedrijf.

BEDRIJVEN MOGEN 5 DEELNEMERS PER € 500 mee laten lopen. Uiteraard is elk hoger bedrag welkom. Bij € 5.000 of meer blijft het bij max 55 deelnemers.

Sponsorpakket Goud

Investering: Bedrijven die een van de sponsors Goud willen worden investeren een bedrag van € 1500,- of meer.


Benefits:

  • Logo- en naamsvermelding op de website van de Run With Courage als gouden evenementensponsor;
  • 15 gereserveerde plaatsen voor het loopevenement;
  • Logovermelding in nieuwsbrief (1x per maand);
  • De naam van de evenementsponsor wordt genoemd in het persbericht over het evenement.

Sponsorpakket Zilver
Investering: Bedrijven die een van de sponsors evenement Zilver willen worden investeren een bedrag van € 1000,-
Benefits:

  • Logo- en naamsvermelding op de website van de Run With Courage als Zilveren evenementensponsor;
  • 10 gereserveerde plaatsen voor het evenement;
  • Logovermelding in nieuwsbrief (1 keer per maand).

Sponsorpakket Brons
Investering: Bedrijven die een van de sponsors Evenement Brons willen worden investeren een bedrag van €500,-


Benefits:

  • 5 gereserveerde plaatsen voor het evenement;
  • Logo- en naamsvermelding op de website van de Run With Courage als evenementensponsor;

Natuurlijk is het mogelijk een afspraak met ons te maken - we staan hierbij open voor uw input. We hopen van harte van u te horen. 

Met vriendelijke groet,

Hanneke Gibcus

Namens het gehele Run With Courage team

Adviezen in de voorbereiding en voor de loop
1
Als u problemen heeft met uw gezondheid, die een verhoogd risico geven op hart / vaatziekten, zoals overgewicht, hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, suikerziekte, al eerder opgetreden hart / vaatziekten, danwel veel voorkomen hiervan in de familie, of indien u vaak blessures heeft, adviseren wij u een sportkeuring op een Sport Medisch Adviesbureau (S.M.A) of sportpoli. Op de website sportzorg.nl kunt u meer informatie vinden over keuringen, manieren van testen en evt. ook een vragenlijst invullen, m.n. ook een cardio/vasculaire vragenlijst. Na invulling daarvan kunt u bepalen of het voor u zinvol is om u op hart/vaatgebied medisch te laten keuren.
2
Kleding en weer: Boven 15°C en zeker 20°C moet u zich kleden in lichte ventilerende kleding, anders kan het lichaam de warmte niet kwijt en dreigt warmtestuwing. (geen katoen; dat houdt het vocht vast) • Bij koud weer (5°C graden voor snelle lopers en 10°C voor langzame lopers) is een thermo-shirt. op de huid de beste keuze. Draag erover heen een dunne, ventilerende laag (geen nylon). Een muts is aan te raden bij een lage gevoelstemperatuur en wind. Strik uw veters grondig (dubbele knoop), zorg ervoor dat ze niet los gaan tijdens de wedstrijd. Opm.: Hoe langzamer uw tempo des te meer kleding u nodig heeft (behalve bij ca. 20°C). Bij wandelen treedt een flinke afkoeling op. De gevoelstemperatuur is met name afhankelijk van wind en vochtigheid. Bijvoorbeeld: Wanneer de temperatuur +10°C is met een matige wind (windkracht 5) dan voelt het aan als +4°C. Is het echter 5°C met een matige wind dan voelt het aan als -4°C. Vaak zakt in Groningen 's middags de temperatuur zon 5 à 6°C zodat wij vaak bij de langzame lopers afgekoelde lopers zien.
3
Maak een loopschema. Dit is uiteraard afhankelijk van de afstand waaraan u deelneemt.
4
Loop uitsluitend op goed ingelopen schoenen en sokken en let op het wegdek bij iedere training. Wisselt u het links en rechts lopen op de weg af wanneer mogelijk. Trekt u absoluut geen gloednieuwe schoenen of sokken aan tijdens de wedstrijd.
5
Heeft u een koortsende ziekte (>39°C) in de week vóór het evenement? Loop dan niet mee!
Adviezen direct voor en tijdens de loop
1
De hoeveelheid die u drinkt is afhankelijk van het weer en van transpiratie (dit is zeer individueel). Drink tot 45 minuten voor de start extra. Stop dan met drinken en bezoek nog een toilet. Neem een flesje mee in het startvak (ca. 300 ml.) en drink dat 5-10 min. voor de start leeg. Zo voorkomt u dat u onderweg moet plassen. Dorstgevoel is nooit een goede graadmeter. Als u niet gewend bent te drinken, drinkt u dan alleen water: 100-200 ml. elke 15 minuten. Dranken met koolhydraat (5-8%) zijn ook geschikt, zorg dat u per uur ongeveer 70 gram koolhydraten inneemt gedurende de gehele race. Flesjes met afgemeten sportdrank (die u aan een riem meedraagt) kunnen u daarbij helpen. Bij koel weer of wanneer u geen snelle loper bent, neemt u dan liever energiedranken dan vast voedsel of fruit. Dit laatste blijft te lang in de maag. Hulpregel: het gewichtsverschil tussen voor en na de loop van meer dan 1 kg staat gelijk aan de hoeveelheid drank die u te weinig hebt gedronken. Probeer dit uit bij trainingen!
2
Luister naar uw lichaam! Voelt u zich niet lekker, stop dan. Eerste symptomen van uitdroging zijn: kippenvel op borst en bovenarmen, rillingen, druk in het hoofd, duizeligheid, later spierkramp, braken en droge huid. Deze verschijnselen kunnen snel overgaan in desoriëntatie en verwarring. Heeft u wel eens problemen gehad met uitdroging en/of hoge temperatuur dan heeft u meer kans het wederom te krijgen (zeker bij warm weer). Loop dan niet; uitvallen is geen schande!
3
Heeft u kuitkramp, loop dan langzaam of wandel, eventueel licht rekken; niet stoppen maar wel extra drinken! Pas op voor uitdroging.
4
Start rustig. Controleer uw tempo, elke seconde op de kilometer te hard in het begin van de race, kan aan het einde minutenverlies per kilometer betekenen. Loop uw eigen tempo; vermijd tempoverhogingen en sprinten in de laatste kilometers.
5
Stop bij pijn op de borst, abnormale kortademigheid en duizeligheid.
6
Let goed op het wegdek en andere situaties om u heen.
7
Breng vaseline aan op tepels, dijen en andere schuurplekken.
8
Medische informatie over ziekten (bijv. suikerziekte, medicijnen) dient u bij zich te dragen, bij voorkeur ook vermeld op de achterzijde van het startnummer. Schrijf daar tevens een telefoonnummer op van een contactpersoon, die tijdens de race bereikbaar is. Vermeld uw naam, adres en telefoonnummer eveneens op de achterzijde van het startnummer.
Adviezen na de loop
1
Drink veel en loop goed uit. Neem eerst te drinken en gebruik daarna een lichte maaltijd (brood, banaan e.d.).
2
Ook de dagen erna regelmatig wandelen en extra drinken, evenals koolhydraatrijke producten. Neem voldoende tijd voor herstel!
3
Bij koud weer direct verkleden en evt. thee of bouillon drinken. Geen alcoholische dranken of koffie.
4
Direct na de finish is het zinvol om ruim te drinken en voldoende koolhydraten te eten om het vocht- en energieverlies weer aan te vullen. Sportdrankjes met koolhydraten, een ruime hoeveelheid water ( >1/2liter) en rijpe bananen of andere vruchten zijn aanraders.

Algemene voorwaarden deelnemers Run With Courage 2019 
ARTIKEL 1: DEFINITIES

1.1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

1. Evenement: het door de organisatie (Stichting Run With Courage) in enig jaar te organiseren sportevenement: de Run with Courage.

2. Deelnemer: de natuurlijke persoon die zich op een door de organisator toegelaten wijze heeft ingeschreven voor deelname aan het evenement.

3. Overeenkomst: de overeenkomst strekkend tot deelname van de deelnemer aan het evenement.

4. Organisator: de rechtspersoon (in deze Stichting Run With Courage) waarmee de deelnemer een overeenkomst is aangegaan.

1.2. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke overeenkomst.

ARTIKEL 2: DEELNAME