Hartelijk welkom op de site van de stichting Run With Courage. Wij zijn een divers gezelschap dat zich geheel vrijwillig inzet om het onderzoek naar kanker te bevorderen.
In juni 2016 viel de wereld van Hanneke Gibcus in kleine stukjes uiteen. Na een bezoek aan de Mammapoli krijgt ze de diagnose borstkanker. Een operatie volgt.De uitslag is niet goed; het is een agressieve vorm van borstkanker. Na 30 bestralingen en 12 chemokuren, durft Hanneke voorzichtig te zeggen dat haar gezondheid terugkeert. Ze krijgt de kans om haar eerste vijfjarenplan uit te voeren.
“Andere kankerpatiënten moeten zo’n kans ook krijgen”, zo zegt Hanneke.

Zomer 2017 komt Hanneke op het idee de Run With Courage te organiseren om zo geld in te zamelen voor het INFLAME onderzoek van haar oncoloog internist Carolien Schröder naar inflammatoire borstkanker. Klik hier voor informatie over INFLAME. De patiënten met inflammatoire borstkanker hebben een slechte prognose: 40 procent van de patiënten leeft na 4 jaar niet meer. Door het INFLAME onderzoek en voorlichting zullen de prognoses verbeteren. Run With Courage wil graag laten blijken hoe dankbaar ze is voor de geweldige inzet van de afdeling oncologie en het volledige team van het UMCG.

Al het ingezamelde geld gaat rechtstreeks naar het inflammatoir mammacarcinoom onderzoek. Steun ons door mee te doen met de RUN of maak direct geld over naar:
Stichting steunfonds UMCG NL21 ABNA 0423126695 onder vermelding van project 4901172.
(De stichting heeft een ANBI keurmerk, waardoor giften aftrekbaar zijn voor de belasting)