Hieronder vindt u onze eerdere nieuwsbrieven. Deze en andere artikelen mogen vrij gedeeld worden. Schijf u vandaag nog in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze evenementen en het INFLAME onderzoek.

ps; dit zijn pdf files

Vragen en antwoorden over het inschrijfproces

Tijdens het inschrijven krijg je wat vragen die wellicht wat onduidelijkheid scheppen.Daarom volgen hier de meest gestelde -en hopelijk ook het antwoord op jullie- vragen:
1. Moet ik meteen 25,- betalen? Ja en nee. Het inschrijven en het inschrijfgeld, dat geheel naar het UMCG kankerresearchfonds gaat, kun je meteen betalen middels Ideal. Dan ben je meteen ingeschreven en kun je je eigen sponsorpagina aanvragen waarmee je makkelijk meer sponsorgeld kunt ophalen. je kunt er ook voor kiezen om via Bankoverschrijving en dus op een later tijdstip te betalen. Op die manier kun je zelfs ervoor kiezen om zowel het inschrijfgeld als de hopelijk extra donaties van je sponsoren, middels een sponsorpagina binnen te halen. Dit proces kan echter ietsje langer duren om op te zetten..
2. Bij betalingsinformatie staat een bedrag van 100,- ?
Dit is een fictief streefbedrag, het bedrag dat bij inschrijfgeld staat is leidend. Dat bedrag is standaard 25,- je kunt natuurlijk meteen 100,- overmaken ! dan kies je voor "volledige betaling " in plaats van "aanbetaling"
Klik hieronder voor meer informatie en hoe je aan een eigen sponsorpagina komt.

Prinsenhof

Julian Bushoff interviewt de initiatiefnemer van de Run With Courage, Hanneke Gibcus over het hoe en waarom van het evenement. Hoe reageert iemand als deze hoort kanker te hebben. Waar gaat uw geld heen? Als u het interview bekijkt krijgt u antwoord op deze en al uw andere vragen.

 


 

sponsor een deelnemerSponsortips: Tips & Tricks,wi l je ook een eigen sponsor pagina?
Stuur dan even een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je motivatie en optioneel, een foto.
Dan zorgen we er samen voor dat het voor jou makkelijker wordt je sponsor bijdrage te voltooien !

  1. Verzamel de lege flessen van buurtgenoten in.
  2. Was de auto van je opa,
  3. Vraag aan collega’s, of ze je willen sposoren,
  4. Ben je jarig, vraag om een donatie,
  5. Verzin zelf een Trick en deel die met ons ;-)

liesbeth jansenTot drie jaar terug was ik een matige sporter.
Elke week een keer hardlopen (overigens met terugkerende blessures) en door de weeks alle ritjes op de fiets. Ik genoot jaarlijks van de vier mijl met de muziek en blij publiek, en elk jaar een keurige tijd gelopen. En toch voorkwam zo sporten niet dat ik, net als meerdere collega’s, klachten kreeg van mijn nek. Het beroep van chirurg is fysiek uitdagend o.a. omdat de positie en houding die voor mij tijdens een operatie handig is, vaak niet kan.
Mijn collega Hofker nam het initiatief tot een circuittraining voor chirurgen.
Die sportgroep heeft me enorm goed gedaan. Nu wist ik weer waarom rompstabiliteit belangrijk was en merkte dat ik ook makkelijker ging hardlopen.
Dus toen Hanneke Gibcus me vorig jaar uitdaagde om 12km te lopen in de Run with Courage wilde ik dat proberen. Het was een prachtige route op een mooie oktoberavond en ik finishte als vierde en als eerste vrouw. Een prachtig bedrag werd opgehaald voor het borstkankeronderzoek naar inflammatoir borstkanker geleid door mijn collega Schröder. Het goede gevoel van mijn betere conditie heb ik vast kunnen houden en ik loop intussen langer en vaker en doe nog steeds een keer in de week circuittraining.

 Mijn sporttip is dan ook: ga twee (of drie) keer in de week verschillende sporten doen. Ik vind het een mooi idee met deze sponsorloop op een heel andere manier aandacht te krijgen voor het werk dat het borstkankerteam van het UMC Groningen verricht. Ik ben er trots op dat ik als chirurg-oncoloog deel uit maak van dat borstkankerteam en van de Run with Courage! Als U wilt, kunt U mij ook sponsoren, zie deze link

Liesbeth Jansen
Chirurg-Oncoloog
Universitair Medisch Centrum Groningen

anneke“Iedere dag, een nieuwe horizon zien”, dat is het levensmotto van Anneke Diderik, die over de Run With Courage zegt: “Wat je ook maar voor gedachten over je eigen bestaan hebt en wat er ook gebeurt, zaken als de Run With Courage, spreken je aan. Wie wil er nou niet meedoen met een evenement waaraan iedereen kan meedoen? De RWC is voor mij als een warm bad, ook omdat ik Hanneke ken, die het initiatief  voor de run heeft genomen. Samen hebben we hebben veel plezier bij onze activiteiten om deelnemers en donateurs te werven.

Ik vind het belangrijk dat deze actie serieus is opgezet en dat er niets aan de strijkstok blijft hangen. Het geld dat wordt opgehaald- nu nog te weinig! - is voor een precies doel. Het onderzoek naar inflammatoire borstkanker. Dat onderzoek wordt geleid door Dr. Carolien Schröder, die Hanneke ook behandeld heeft. Vooral bij deze vorm van kanker kan

onderzoek nog veel winst boeken in preventie en het vinden van een betere behandelmethode. Ik heb geen moment geaarzeld en me als eerste voor de 2 km run ingeschreven. Ik word er gelukkig van als ik iemand anders iets kan geven. Soms is dat mijn advies als “Coach op wielen”. Dit geldt ook voor de Run With Courage. Doneer en -of schrijf je in: je zult merken hoe goed dat voelt”. .

hanneke fleurig resizeHanneke Goes HANNN
Hoe kanker het leven in beweging zet
Kanker een ziekte die midden in de maatschappij staat. Het treft een naast familielid, vriend of jezelf. De diagnose borstkanker graad III zet in juni 2016 binnen een minuut mijn leven op de kop. Ik wil niet dood. Wat erg voor mijn oude ouders en vrienden die dit ook raakt.


Ex-kankerpatiënten horen na de behandeling vaak in hun naaste omgeving de opmerking:” nu is het klaar. Je moet vooral niet zeuren immers jij leeft terwijl andere mensen nog zieker zijn”

Vervolgens volgt een bange periode waar ik mijn leven vergelijk met die van topsporter Sven Kramer. Net zoals hem eet, slaap en sport ik, met het verschil dat ik een operatie, 30 bestralingen en een half jaar chemotherapie onderga. Plus nog vijf jaar hormoonpillen slik. 


Het herstel heeft tijd nodig. Ex-kankerpatiënten horen na de behandeling vaak in hun naaste omgeving de opmerking:” nu is het klaar. Je moet vooral niet zeuren immers jij leeft terwijl andere mensen nog zieker zijn”. Ik besef terdege dat ik geluk heb maar na de behandeling start de verdere genezing. De chemokuren eten niet alleen de eventuele kankercellen op maar vernietigen ook de gezonde lichaamscellen.
Ondertussen denk ik bewust na over het leven en stel vijf doelen op. De eerste is de Run With Courage dat geld ophaalt voor het INFLAME-onderzoek van mijn eigen oncoloog-internist Carolien Schröder (UMCG). Dit onderzoek richt zich op het vinden va een betere behandelmethode voor mannen en vrouwen met inflammatoire borstkanker. Een vorm van agressieve borstkanker waar nog geen doeltreffende behandelmethode voor is. De overlevingskansen zijn slecht. De eerste Run With Courage levert in 2018, 12.500, -Euro op. Elke cent gaat 1 op 1 via het UMCG Kanker Researchfonds naar INFLAME. Hierdoor kan er in het laboratorium van wetenschapper en bioloog John Martens gestart worden met de RNA-analyse. De uitkomst van de analyses zullen in de loop van 2019 worden beschreven en ingestuurd naar wetenschappelijke tijdschriften.


De Run With Courage brengt mij veel mooie dingen. Voor alle duidelijkheid achter de Run With Courage gaat een heel leuk en groot organisatieteam schuil. En zonder de deelnemers en sponsoren komt er geen geld binnen. Dus het is een gezamenlijke inspanning geweest. Echter door de Run With Courage ben ik tot de ontdekking gekomen dat ik alles durf en leer ik nieuwe dingen. Hierdoor start ik op 7 januari 2019, met een nieuwe baan bij Healthy Ageing Network Northern Netherlands. Hann gaat dus werken voor de HANNN. En directeur Daan Bultje steunt de Run With Courage ook in 2019, die op vrijdag 4 oktober 2019 plaats zal vinden. Loop mee, zodat de diagnose kanker automatisch betekent dat de patiënt een toekomst heeft.

rwc 8kmHet Run With Courage team hoort van verschillende kanten dat 15 kilometer rennen voor sommige mensen een stap te ver is. Daarom komt naast de 15 kilometer een extra afstand namelijk de 8 kilometer. Deze nieuwe uitdaging maakt het voor jou mogelijk om alsnog mee te rennen. Natuurlijk kan je ook met Hanneke, 3 kilometer door het Stadspark wandelen, wheelen en of rolschaatsen. Gezelligheid vinden wij van Run With Courage erg belangrijk. Daarom gaan we na afloop met ons allen eten. Paul Roodenberg met zijn kookschool maakt dit voor ons mogelijk.